Zoeken
Econsultancy homepagee
Nederlandse versie   Deutsche Version   English version
Econsultancy > Nieuws > Diverse onderzoeken Econsultancy op historische plek Picardie

Diverse onderzoeken Econsultancy op historische plek Picardie

Vorige maand is gestart met de bouw van de nieuwe bioscoop City Cinema Venlo op de Picardie. Het nieuwe bioscoopcomplex in het centrum van Venlo zal straks plaats bieden aan 490 bezoekers, verdeeld over 4 zalen.


De nieuwe bioscoop is op een historische locatie gelegen. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog was op deze plek het Rembrandt theater gelegen. In oktober 1944 is deze locatie echter geheel verwoest tijdens een bombardement op de Maasbrug. In de jaren ’50 is op het terrein een kleuterschool opgericht. Later is dit de kappersschool geworden. Zo’n 15 jaar geleden is deze bebouwing wederom gesloopt. 

Econsultancy heeft in 2011 enkele onderzoeken uitgevoerd ter plaatse van de nieuwbouwlocatie van de bioscoop. Voor de bestemmingsplanwijziging van het terrein waren ondermeer een bodemonderzoek, een doorlatendheidsonderzoek en een onderzoek naar de luchtkwaliteit noodzakelijk. Deze onderzoeken hebben geleid tot de nieuwbouw dit jaar. De verwachting is dat de deuren van City Cinema Venlo in december 2012 haar deuren kan openen.

Een impressie van de nieuwe bioscoop is hier te vinden.


De Picardie na het bombardement op 13 oktober 1944

uit: 'Oorlog en herstel in Noord Limburg 1940-1950', Martien Blondel, Venlo 1981, 
Uitgeverij Maatschappij Dagblad voor Noord Limburg bv, 4e herziene druk 








< Terug

ECO Update

Wilt u de ECO Update per post ontvangen? Meld u dan hier aan. Ook voor wijzigingen.

Klik hier voor de laatste ECO Update 26.
Twitter

Twitter