Bomeninventarisatie

Boominventarisatie

Een boominventarisatie tijdens de voorbereiding van een project levert belangrijk informatie voor de ontwikkelplannen.

Waarom een boominventarisatie?

Een boominventarisatie geeft inzicht in een bomenbestand op een locatie. Na de uitvoering ervan weten wij de precieze afmetingen en hoe het staat met de gezondheid en de locatie van de bomen. Een boominventarisatie kan vanuit verschillende invalshoeken van belang zijn tijdens de voorbereiding van een project.

Hoe voeren wij boominventarisaties uit?

Wij leggen digitaal een aantal basisgegevens van de bomen vast zoals de locatie, boomsoort, standplaats, hoogte, stamdiameter en de conditie. Naar wens breiden wij de boominventarisatie uit zodat je over alle benodigde boomgegevens beschikt. De resultaten van de boominventarisatie worden aangeleverd in een rapport voorzien van bomenkaart en tabel met boomgegevens.

Direct aan de slag? Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Een boominventarisatie geeft belangrijke informatie voor jouw project in het kader van een gebiedsverandering, renovatieplan of bij het aanvragen van omgevingsvergunning.
Foto Bij Artikel Kapvergunning

Kapvergunning

Het is in de meeste gevallen verboden zonder vergunning bomen of een houtopstand te vellen. Met een bomeninventarisatie wordt een juiste afweging gemaakt ten aanzien van de voorgenomen kap van (enkele) bomen. Statische data van de bomen worden vastgesteld. De kapvergunningsplichtige bomen worden aangegeven.

Een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de activiteit vellen/kappen of afzetten van een houtopstand (voorheen kapvergunning) wordt getoetst aan de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente waar de bomen zich bevinden. Dit verschilt per gemeente.

Specialisten bij Econsultancy

Zwanet Bosch (2)

Zwanet Bosch Projectleider bomen Overijssel

Simone Arends

Simone Arends Senior projectleider bomen Overijssel

Leanne van Liempt

Leanne van Liempt Projectleider bomen en ecologie Gelderland

Asha Vergeer

Asha Vergeer Senior projectleider bomen en ecologie Zuid-Holland