Oordoppen

BREEAM-NL - Geluidsoverlast

Het voorkomen of verkleinen van het risico dat in de gebruiksfase geluid van installaties en andere geluidsbronnen hinder veroorzaken voor nabijgelegen ‘geluidgevoelige’ gebouwen en hun gebruikers.

BREEAM - POL 5

Het keurmerk BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’. Het wordt gebruikt als meetinstrument voor de duurzaamheid van projecten. Met BREEAM-NL maak je een project klaar voor de toekomst.

De lat van BREEAM-NL ligt hoger dan wat wettelijk wordt geëist. De beoordeling van de duurzaamheid van een gebouw en de bouwkavel vindt plaats op basis van zogenaamde ‘credits’. Eén van die credits is POL 5.

Wat is POL 5?

Het doel van POL 5 is onder andere het voorkomen of verkleinen van het risico dat in de gebruiksfase geluid van installaties en andere geluidsbronnen hinder veroorzaken voor nabijgelegen ‘geluidgevoelige’ gebouwen en hun gebruikers. 

Het plan wordt door Econsultancy beoordeeld aan de hand van de vereisten van het BREEAM-NL certificaat voor de categorie vervuiling, credit POL 5.

BREEAM: hét keurmerk om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Advies aanvragen

BREEAM Landgebruik en Ecologie

Voor een BREEAM certificering adviseren wij ook op het gebied van ecologie: BREEAM Landgebruik en Ecologie

BREEAM-specialisten bij Econsultancy

Quocduong1

Quoc Duong Projectleider geluid en omgeving Limburg

Mees Verhoeven

Mees Verhoeven Projectleider geluid en omgeving Noord-Brabant