Bestemmingsplanswijziging en geluid

Bestemmingsplanwijziging en geluid

Geluid en het voorkomen van overlast spelen een belangrijke rol bij het realiseren van een optimaal woon- en leefklimaat.

Bestemmingsplanswijziging en geluid


Bij grote en kleine ingrepen waarvoor een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk is, kan het onderdeel ‘geluid’ onder een vergrootglas komen te liggen. Een goede ruimtelijke onderbouwing voorkomt verrassingen na realisatie. Er zijn twee vormen van inpassing: realisatie van een geluidsbron (bedrijf of voorziening) of realisatie van een gevoelige ontvanger (woningen).

Bij de realisatie van een geluidsbron onderzoeken wij of de activiteiten van de initiatiefnemer in te passen zijn in het karakter van de omgeving. Doel is een maximale ontplooiing met minimale gevolgen.

Bij de realisatie van een gevoelige ontvanger onderzoekt Econsultancy, onder andere met geluidsmetingen, of de toekomstige bewoners hinder kunnen ondervinden van bedrijven of (spoor)wegen in de nabije omgeving en hoe dat zou kunnen worden beperkt.

Geluidonderzoek is meestal een vast onderdeel van een ruimtelijke onderbouwing. Geluid is vaak bepalend voor wat wel en niet kan in een gebied.

Geïnteresseerd in een geluidsonderzoek?

Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Roel Bouten

Roel Bouten Projectleider geluid en omgeving Limburg

Quoc Duong

Quoc Duong Projectleider geluid Limburg

Mees Verhoeven

Mees Verhoeven Projectleider geluid Brabant

Marc de Loos

Marc de Loos Projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen Limburg