Header Ga Mee Op Avontuur

Ga mee op avontuur

Ontdek deze mooie wandelingen.

Eropuit tijdens de feestdagen

Onze avonturiers komen niet alleen tijdens het uitvoeren van hun projecten, maar ook in hun vrije tijd op de mooiste plekjes van Nederland. Plekjes die ze graag met jou willen delen. Want je kunt er heerlijk wandelen. En zeg nou zelf,  het is toch fijn om even een frisse neus te halen, goed om je heen te kijken en te genieten van de omgeving? 

Ga mee schatzoeken

In de buurt van elk van onze vestigingen hebben onze collega's niet alleen een mooie wandelroute voor jou uitgekozen. Om het spannend te maken hebben ze er een schat verstopt. Tijd om te gaan schatgraven dus. En als je het vindt, word je zeker beloond. 

Genieten van een winterwandeling
De Beekse Molen

De schat van Boxmeer

Onder de titel 'Welkom in het oudste landschap van Nederland' zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. De wandelroute Vierlingsbeek Molenbeek is 5,3 km lang. Je loopt aan de rand van de Vierlingsbeek door het beekdal van de Molenbeek met als bezienswaardigheid de Beekse Molen. De vindplaats van de schat is een prima start voor een langere wandelroute door ‘De Maasheggen’, het énige gebied in Nederland dat de status van Unesco Biosfeergebied heeft. Waar voorheen geen prikkeldraad of schrikdraad aanwezig was, werden alle weilanden omringd door voornamelijk meidoornhagen. De prikkels van de heggen hield het vee binnen de grenzen en werd meteen een veilige broedplaats voor vele vogels.  De heggen werden met de hand gevlochten. Als je door het gebied wandelt, kun je verschillende stijlen van vlechten herkennen. Ieder jaar is in dit gebied het kampioenschap maasheggenvlechten, zodat de cultuur van het vlechten behouden blijft.

Scan de QR-code en ontdek waar je de schat kunt vinden.  

De schat van Doetinchem

Deze wandeling start in de buurt van voetbalstadion De Vijverberg.  Je loopt al snel het “Natuurpark de Koekendaal” in en even later loop je door een mooi bosgebied. Na enige tijd wandel je langs de beek “Doetinchemse Slinge” en kom je uit bij natuurgebied Groenendaal “Zumpe”. De Zumpe is een natuurgebied ten oosten van Doetinchem tussen de rivierduinen van de Wrange en de Slangenburg.  Hier wandel je over mooie paden, die in regenachtig periodes drassig kunnen zijn. Midden in het natuurgebied kun je heerlijk rusten op wat bankjes en genieten van de mooie omgeving. Wie weet kom je wel een paar Galloway runderen tegen.

Scan de QR-code en ontdek waar je de schat kunt vinden. 

 

Een Galloway
Het bankje dat zweeft

De schat van Zwolle

Het veelzijdige landgoed de Horte is aangelegd aan het begin van de 17e eeuw. De rechte en strakke lanen zijn kenmerkend voor die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na de aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Maak een ontspannen wandeling en volg één van de twee gemarkeerde wandelroutes.  De rode route is 5 km en leidt onder andere naar het observatiepunt. Vanuit dit punt heb je een prachtig uitzicht over de weilanden en de Emmertochtsloot. Neem een kijkje in de Franse tuin en de druivenkas met de schitterende boomgaard en de mammoetboom. Vergeet vooral niet om even pauze te nemen op het bankje dat boven het water zweeft. En denk dan rustig na over deze hint: Het is zowel bol als hol, zowel hoog als laag. Kleine dieren verstoppen zich er graag.

Scan de QR-code en ontdek waar je de schat kunt vinden. 

 

De schat van Swalmen

Vlakbij onze vestiging in Swalmen kun je een mooie wandelroute van 5 kilometer lopen. Deze afwisselende route neemt je mee langs mooie natuur, over houten bruggetjes en door het Swalmdal. Het beekdal is tamelijk ongerept: je vindt er vochtige weilanden en broekbossen. Net buiten Swalmen zie je langs de rivier de Swalm de ruïne van Kasteel Ouborg. Dit kasteel werd rond 1300 gebouwd en al in de vijftiende eeuw door brand verwoest. De ruïne bestaat vooral uit het onderste deel van een achthoekige donjon en is een van de oudste kasteelruïnes in Nederland.

Scan de QR-code en ontdek waar je de schat kunt vinden.  

Kasteel Ouborg
Wandelen in het Kralingse Bos

De schat van Rotterdam

Het plan voor het aanleggen van het Kralingse Bos ontstaat aan het begin van de vorige eeuw. De plas ligt er al dan al, die is in de 17e eeuw door turfwinning ontstaan. ‍Het bos krijgt grote bekendheid in de zomer van 1970 vanwege het Holland Pop Festival, het 'Europese antwoord op Woodstock'. Internationale bands zoals Pink Floyd, The Byrds en  Santana treden op. Er is veel te doen in dit mooie gebied. Je kunt er ook heerlijk wandelen. Het Rondje Kralingse Plas is een relaxte en gezellige wandeling van 5,5 km door het mooie Kralingse Bos, langs de molens, de wandelboulevard, de heemtuin, het klimbos, het strand en het haventje. Onderweg zijn er veel leuke restaurantjes met terrasjes. 

Scan de QR-code en ontdek waar je de schat kunt vinden.