Pscebzz Esmee

Ruimtereis in de Spacebuzz

Samen met SpaceBuzz creëert Econsultancy steeds meer ambassadeurs voor de aarde!

Wauw!

Dat is in één woord hoe wij onze lancering van de SpaceBuzz kunnen omschrijven. Het was een prachtige dag! In 2022 zijn wij een samenwerking aangegaan met SpaceBuzz. SpaceBuzz is een initiatief van André Kuipers. Vanuit de ruimte zag hij hoe bijzonder mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. Wij zijn als mens allemaal astronaut van het ruimteschip ‘aarde’. SpaceBuzz zet zich in om ambassadeurs voor de aarde te creëren. De kick-off van deze samenwerking was op 11 juni 2022, de lancering van het strategisch plan.

De lancering

De ochtend begon vroeg met de voorbereidingen zoals het klaarzetten van oudhollandse spellen en natuurlijk het aansluiten van de 15-meter lange SpaceBuzz op de krachtstroom. Om 9.30 uur stonden de gebakjes, de koffie en thee klaar en gingen wij meteen van start! De eerste kinderen en collega’s gingen richting de SpaceBuzz. Aan boord van de SpaceBuzz hebben ze met een VR-bril een levensechte reis naar de ruimte gemaakt. Iedereen voelde zich astronaut en was enthousiast na de ruimtereis!
Naast de ruimtereis hadden wij ook andere activiteiten gepland. Naast de oudhollandse spellen hebben wij een speurtocht uitgezet in ons kantoorpand in Boxmeer. Door het maken van deze speurtocht leerden de kinderen van onze collega’s onze verschillende expertises kennen. Zo mochten ze door het pand op zoek naar een  schildwants, mochten ze het waterpeil meten én mochten ze een archeologische vondst zoeken en beschrijven uit welke eeuw deze vondst kwam. Ook konden de kinderen een aantal verschillende boeken winnen, waardoor ze erg hard hun best hebben gedaan om de speurtocht zo goed mogelijk in te vullen en mooie ruimteschepen te tekenen.

Ambassadeurs voor de aarde

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor kinderen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. De leerlingen krijgen een training en worden als bemanning voorbereid op hun ruimtereis. Tijdens deze training ontdekken ze de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Zodra de training is afgerond komt de SpaceBuzz, een 15 meter lang raketvoertuig, naar school. Aan boord van de SpaceBuzz reizen de leerlingen naar de ruimte waar ze de aarde door de ogen van een astronaut kunnen ervaren.

Econsultancy en SpaceBuzz

Als organisatie houden wij ons bezig met onze aarde en het milieu. Bestemmingsplanwijzigingen of andere projecten op bijvoorbeeld het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zijn niet te vermijden, maar Econsultancy vindt het belangrijk dat de omgeving hierbij wordt beschermd. Econsultancy en SpaceBuzz slaan hiervoor de handen ineen. We hebben op de dag van de lancering een prachtige dag gehad samen met alle collega’s. Door middel van dit initiatief hebben wij als Econsultancy ook 200 kinderen kunnen adopteren die het lespakket van SpaceBuzz mogen gaan volgen. 
Wij kijken uit naar een langdurige, duurzame samenwerking met SpaceBuzz om samen Nederland mooier te maken!

Terug naar nieuwsoverzicht

Spacebuzz Team Econsultancy (1)
Spacebuzz Tekeningen

Betrokken collega's

Leo Oost

Leo Oost Directeur

Esmee Meter

Esmee Meter Strategisch adviseur Gelderland

Machteld van Lendt

Machteld van Lendt Secretaresse KAM Noord-Brabant

Joris Vermorken

Joris Vermorken Projectmedewerker bodem Gelderland

Joost Boogaard

Joost Boogaard Senior projectleider ecologie Gelderland