Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Akoestisch onderzoek nieuwbouwplan 'De Ark' Doesburg

Nieuwbouwplan ‘De Ark’ in Doesburg verloopt voorspoedig. Aan de Kraakselaan, waar eens een school stond, zijn de ideeën die lang geleden op papier zijn uitgetekend nu in steen zichtbaar. Econsultancy heeft voorafgaand aan de sloop van de school en de bouw van het appartementencomplex voor Stichting Woonservice IJsselland verschillende onderzoeken verricht.

Grenswaarden
Een betere luchtkwaliteit en weinig geluidoverlast zijn belangrijke voorwaarden voor inwoners van steden om gezond te kunnen wonen. Zowel in het gemeentelijk geluidbeleid als de Wet geluidhinder worden grenswaarden gesteld aan de geluidbelasting op een woning. Voor de toekomstige bewoners van het appartementencomplex kan de drukke doorgaande weg geluidhinder veroorzaken. Om de geluidbelasting ter hoogte van de gevels van de appartementen te berekenen heeft Econsultancy een akoestisch model opgesteld. Omdat geluidreducerende maatregelen niet doelmatig zijn, dient een ontheffing voor tien appartementen aan de voorzijde te worden aangevraagd.

Woongenot
Om bewoners te beschermen tegen het wegverkeerslawaai van buiten stelt het Bouwbesluit een aantal aanvullende eisen. Ruud Smeets, projectleider Omgeving en Geluid legt uit: “Binnen de woningen mag de geluidbelasting maximaal 33 dB zijn. Om hieraan te voldoen hebben we in het onderzoek de noodzakelijke voorzieningen bepaald, waarbij de wensen van de ontwikkelaar en een uniform straatbeeld zijn meegenomen. Ons advies is om de appartementen te voorzien van geluidwerende beglazing en ingebouwde suskasten, dit zijn ventilatieroosters met een verhoogde geluidwering. Daarnaast zijn in de gemeenschappelijke ruimten een aantal maatregelvarianten bepaald, zoals voorzieningen aan de wanden en plafonds. Hiermee voorkom je hinder door galm. Mooie maatregelen voor heerlijk woongenot zou ik zeggen!”

Het appartementencomplex wordt, zoals het er nu naar uitziet, in mei – juni van dit jaar opgeleverd.

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: