Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Onderzoekstraject natuurbegraafplaatsen

In steeds meer natuurgebieden van Nederland krijgen terreinen een functie als natuurbegraafplaats. Grote kans dat u, bijvoorbeeld als recreant in een natuurgebied, niet eens door heeft wanneer u zo’n natuurbegraafplaats betreedt. De terreinen zijn veelal open en vrij toegankelijk voor mens en dier.

Verrijking
Natuurbegraven vormt een duurzame en eigentijdse manier van begraven. Van de ene kant draagt het bij aan het behoud, beheer en de ontwikkeling van de natuur. De gebieden hebben alle ruimte om zich te verrijken op het gebied van biodiversiteit en ecologische waarden. Tegelijkertijd biedt het mensen een rustplaats midden in de vrije natuur, een wens die bij steeds meer mensen heerst.

Bestemmingsplanwijziging
Om een dergelijk terrein te realiseren, is vooraf een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. In dit traject dienen ook diverse milieuaspecten nader onderzocht te worden. Zo dient bijvoorbeeld de bodemkwaliteit in kaart gebracht te worden, alsmede mogelijke (punt)locaties van verontreinigingen. En nagegaan moet worden of er met betrekking tot de bodem veiligheidsrisico’s bestaan voor degene die met de grond in aanraking komen bij het delven van een graf. Verder dient in kaart te worden gebracht of de nieuwe functie aanwezige flora en fauna zal gaan verstoren. Mogelijk maakt bijvoorbeeld de das van de locatie gebruik? En worden er bijvoorbeeld archeologische waarden verstoord bij de benodigde grondwerkzaamheden?

Onderzoekstraject
De afgelopen jaren heeft Econsultancy op meerder locaties in het zuiden van het land het onderzoekstraject uitgevoerd ter plaatse van enkele (geplande) natuurbegraafplaatsen. In Venray is al enkele jaren geleden een natuurbegraafplaats gerealiseerd. De afgelopen tijd zijn ook de mogelijkheden geïnventariseerd voor locaties in Elspeet, Nederweert en Kerkrade.

Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: