Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Start archeologische begeleiding bodemsanering Hanzehaven Elburg

Elburg 19 september 2017. Vandaag is Econsultancy gestart met de bodemsanering onder archeologische begeleiding in de Hanzehaven. Dit houdt in dat Econsultancy niet alleen de milieukundige begeleiding van de bodemsanering verzorgt. Onder toeziend oog van archeologen van Econsultancy wordt voorkomen dat archeologische resten van de historische haven die nog in de bodem zitten ongezien worden weggegraven. Een slimme combinatie van onderzoeken. Hoe gaat dit in zijn werk?

Milieukundig begeleider Marcel Krijgsman: “Door het uitvoeren van bodemonderzoek hebben we de verontreinigingen vastgesteld. Het gaat om drie locaties waar gesaneerd moet worden, zogenaamde saneringsvlakken. Tijdens de sanering voer ik de milieukundige begeleiding uit. Binnen twee van de saneringsvlakken heeft historisch onderzoek aangetoond dat mogelijk archeologische resten in de bodem kunnen zitten. En dat is het werk van mijn collega’s, de archeologen. Zij zijn gecertificeerd om op een saneringslocatie aanwezig te zijn. Dat is een vereiste om deze onderzoeken te combineren. “

Projectleider archeologie Guido Spanjaard vervolgt: "Klopt helemaal. Daar waar Marcel de kritische momenten tijdens de sanering in de gaten houdt, zoals tijdens het grondverzet, houden wij nauwlettend in de gaten dat tijdens die graafwerkzaamheden de archeologische resten niet ongezien worden weggegraven. De graafwerkzaamheden zullen starten in het archeologische aandachtsgebied. Zodra duidelijk is dat niet meer in de historische haven gegraven wordt, stoppen we met de archeologische begeleiding. Dit zorgt voor een minimale inspanning voor het archeologische gedeelte. Bovendien zou zonder archeologische begeleiding het risico bestaan dat de saneringswerkzaamheden stil komen te liggen als archeologische resten tevoorschijn komen tijdens de werkzaamheden. Door dit vanaf de start te doen is het risico op vertraging minimaal.”

Gemeente Elburg realiseert met de uitbreiding van de haven meer (grote) ligplaatsen en een verblijfsgebied, terwijl er nog een behoorlijk stuk van de voormalige parkeerplaats overblijft.

 

Volg de ontwikkelingen live op: https://webcam.nl/elburg/haven/

 

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: