Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Tien jaar stadsvernieuwing Maasboulevard Venlo

Binnen een gebied van maar liefst 100ha met achterstandswijken en oude bedrijfsterreinen zijn tien jaar geleden de werkzaamheden gestart ter plaatse van de Maasboulevard in hartje Venlo. Een sanering van een garage en een overslagstation van brandstoffen aan de haven ging eraan vooraf. De bouw van een parkeergarage, woontoren en winkelcentrum duurde jaren. Inmiddels begint dit steeds meer het bruisend hart van Venlo te worden waar je kunt winkelen, een hapje kunt eten of aan de haven kunt vertoeven. Met de realisatie van het stadskantoor komt er een einde aan tien jaar stadsvernieuwing.

De naoorlogse huizen in de omgeving van de Krekelveldstraat waren vervallen en aan vervanging toe. Econsultancy heeft een bodemsanering uitgevoerd waarna woningcorporatie Woonwenz zich heeft ingezet voor de realisatie van nieuwe huizen.

Het voormalige tankstation gelegen aan de Sloterbeekstraat heeft een bodemverontreiniging achtergelaten met minerale olie en aromaten. Ter plaatse heeft Econsultancy een bodemsanering uitgevoerd waarbij de bodem geschikt is gemaakt voor de nieuwbouw.

De hoogwatergeul is in 2009 opgeleverd. Een groot civieltechnisch project direct aan de Maas ging er aan vooraf, waarbij circa 50.000 kuub grond is verzet en een weg is gerealiseerd. Op het terrein heeft Econsultancy verschillende bodemsaneringen uitgevoerd waarbij niet alleen drie bevoegde gezagen, maar ook verschillende aannemers betrokken waren. Een nauwe samenwerking door alle betrokken partijen was vereist.

Tien jaar stadsvernieuwing Maasboulevard Venlo

Aan de hoogwatergeul grenst het Woon- zorgcomplex Crescendo waarbinnen verschillende functies met elkaar gecombineerd zijn zoals: winkels, zorg, wonen en parkeren. Het bodemonderzoek en de sanering zijn in verschillende fases uitgevoerd waarbij steeds gekeken is naar het toekomstige gebruik.

Tien jaar stadsvernieuwing Maasboulevard Venlo

De Nedinsco toren is een gebouw met een verhaal. In de tweede wereldoorlog werden hier periscopen gemaakt. De oorlog heeft echter ook een deel van het gebouw geraakt. Na de wederopbouw heeft er nog een tijd een bedrijf in gezeten waarna het gebouw verder vervallen is. Door subsidies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Gemeente Venlo en de Provincie Limburg heeft woningstichting Woonwenz het hele gebouw kunnen renoveren.

Inmiddels is aannemer Laudy bezig met de afbouw van het stadskantoor. Een icoon aan rivier de Maas gebaseerd op principes van Cradle to Cradle filosofie. Econsultancy heeft een bodemonderzoek uitgevoerd ter plaatse van de tunnel naar de parkeergarage onder het nieuwe stadskantoor.

Bart Coenders is bij alle bodemsaneringen betrokken geweest: “Door de jaren heen zijn we veel onverwachte zaken tegengekomen zoals onbekende tanks of asbest in de bodem. Telkens is gekeken naar de functie van het gebied. We hebben plaatselijk de hele verontreiniging verwijderd of in veel gevallen is een verharding aangebracht om contact met de verontreiniging te voorkomen. Maar soms is ook gekozen voor het aanbrengen van een leeflaag. In al die jaren is er veel gebeurd, nu 10 jaar later ligt het centrum van Venlo er heel anders bij. Iets om trots op te zijn.”

Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: