Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Actor status Nicole de Koning

KNA archeoloog en specialist materialen

Als het klikt, dan klikt het. En dat was zo bij Nicole de Koning. Vanaf 2015 liep ze meerdere stages bij Econsultancy en deed er vakantiewerk. Inmiddels werkt ze 3 jaar bij het ingenieursbureau, heeft ze haar masteropleiding Material Culture Studies aan de Universiteit Leiden afgerond en heeft ze onlangs haar actor status voor KNA archeoloog en specialist materialen behaald.

Waarom heb je gekozen voor de masteropleiding Material Culture Studies?

“Na HBO archeologie op Saxion wilde ik graag meer verdieping en mij specialiseren. Omdat ik materiaalspecialist in aardewerk wilde worden sloot deze Master het beste aan. Eén van de kenniseisen om KNA specialist materialen te worden, is om een universitaire opleiding archeologie te hebben afgerond. Dus dit was ook een voorwaarde.”

Naast het afronden van een Master in archeologie, moet je tenminste 3000 uur werkervaring hebben opgedaan over een periode van tenminste 3 jaar, een cursus over de BRL 4000 hebben gevolgd én kennis van de protocollen hebben opgedaan. Actor wordt je dus niet zomaar. Hoe heb je dat klaar gespeeld?

“Voor mijn werkervaring heb ik zowel kennis in het veld opgedaan als bij de uitwerking, waarbij ik mij ben gaan specialiseren in aardewerk. Ik ben opgeleid door collega specialisten en heb veel praktijk ervaring opgedaan. Daarnaast heb ik voor de KNA status specialist een aantal specialistisch deelrapporten aangeleverd.”

Wat betekent de actorregistratie voor jou?

“Nu mag ik zowel in het veld en als specialist meer handelingen zelfstandig uitvoeren. Hierdoor ben ik breder inzetbaar als archeoloog. En natuurlijk is het als archeoloog altijd een bijzonder moment om eindelijk aan te kunnen tonen dat je eerste ervaringsjaren erop zitten.”

Hoe zorg je ervoor dat je geregistreerd blijft als actor?

“Om je registratie te verlengen moet de actor eens per vier jaar kunnen aantonen te voldoen aan de onderhoudseisen. Om de kennis op peil te houden kan hierbij worden gedacht aan het bezoeken van congressen, het volgen van een cursus, presenteren of het schrijven van een artikel. Voor de werkervaring is het van belang om voldoende uren te maken als actor en rapportages te schrijven.”

Jij bent een ambitieuze meid. Heb je nog plannen voor de toekomst?

“Je bent als archeoloog nooit uitgeleerd en er is nog zoveel te ontdekken. Ik wil mij graag blijven verdiepen op het gebied van aardewerk en verder ontwikkelen als specialist.”

Benieuwd wat Nicole meemaakt? Volg haar! Nicole geeft op haar Instagram account archaeologywithme een kijkje in de keuken van het leven als archeoloog.

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: