Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Asbest wint terrein

Asbest, asbestonderzoek, asbestinventarisatie

Complete flats worden ontruimd vanwege de toepassing van asbesthoudende materialen in de bebouwing. Scholen worden gesloten en wegen worden opengebroken vanwege de aanwezigheid van asbest. Asbest wordt al tientallen jaren niet meer toegepast in onze bouwwerken en gebruik ervan is strafbaar. Waarom al die ophef? 

Vele jaren terug werd asbest nog op grote schaal toegepast. De risico’s voor onze gezondheid waren toen nog niet bekend. Zolang asbest vastzit in ander materiaal is het niet per se gevaarlijk. Het wordt een risico voor de gezondheid als de asbestvezels vrijkomen en kunnen worden ingeademd. Bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden.

Asbestinventarisatie en asbestonderzoek komen veel voor bij herontwikkeling van een terrein, met de bijbehorende onderzoeken die eraan ten grondslag liggen. Niet alleen opdrachtgevers en adviesbureaus, ook het bevoegd gezag is alert op asbest en asbestverontreinigingen.

Asbestonderzoek
Wanneer moet nu precies een asbestonderzoek worden uitgevoerd? Feitelijk komt het erop neer dat wanneer er een puinverharding aanwezig is of wanneer asbest is toegepast in de bebouwing of opgeslagen is, de bodem verontreinigd kan zijn met asbest. Vergelijkbaar is dit met de aanwezigheid van een brandstoftank, waardoor de bodem verontreinigd kan zijn met minerale olie. Asbest brengt alleen het probleem met zich mee dat de oppervlaktes vaak vele malen groter zijn (puinverhardingen, bebouwingen met asbestmaterialen) en de onderzoeksinspanning relatief groot is. Bovendien zijn de veiligheidsmaatregelen bij asbestwerkzaamheden uitgebreid en dus kostbaar. Gedegen onderzoek en kennis van zaken is een vereiste.

Bekijk het filmpje over het machinaal uitzeven van asbestverdachte grond, dat onder strenge veiligheidsmaatregelen plaatsvindt.

 

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: