Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Bio-morfologische kaart krijgt een 'bijzondere vermelding' van de NGB

Ontwikkeling bio-morfologische kaart voor gemeente Ede

“Het project bio-morfologische kaart van Econsultancy laat zien hoe onverwacht en effectief bestaande natuurwaarden in kaart te brengen zijn.”

NGB-Natuurprijs 2018
De NGB, branchevereniging voor Groene Bureaus, organiseerde een natuurprijs voor haar leden. De prijs is bestemd voor het meest inspirerende groene project. Van alle inzendingen werden 12 projecten genomineerd. Stuk voor stuk bijzondere projecten. Een zware kluif voor de deskundige jury.

Inspirerend
De absolute voorwaarde voor het project dat de prijs wint is: inspiratie. Elk van de genomineerde projecten voldeed hier volgens de jury ruimschoots aan. Daarnaast werden aan de projecten flinke eisen gesteld. Wordt er draagvlak voor natuur gecreëerd? Is het project innoverend? Is er sprake van integrale gebiedsontwikkeling?

Diversiteit
De genomineerde projecten verschillen onderling veel. ‘Appels en peren’ noemde de jury het. Want hoe vergelijk je een unieke vondst om een amfibie onder spoorstaven door te leiden met een project waarbij een compleet natuurgebied gecreëerd wordt?

Winnaars
De prijs ging uiteindelijk naar Bureau Waardenburg voor het project ‘De aanleg van een oesterbank op de Borkumse Stenen’. Hierbij is 6000 kg oesters succesvol uitgezet op kunstmatige riffen in de Noordzee. Dit project komt tot stand dankzij goede samenwerking tussen natuurorganisaties en vissers. De integrale aanpak heeft bijgedragen tot biodiversiteit in de Noordzee. De plaats, nabij een windmolenpark, biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Niet minder trots was Edwin Witter die de een bijzondere vermelding in ontvangst mocht nemen voor het project ‘bio-morfologische kaart’. In opdracht van de gemeente Ede is de biodiversiteit van alle wijken in de gemeente Ede, online in kaart gebracht. Als basis voor het gemeentelijk biodiversiteitsbeleid en in het kader van nieuwe Omgevingswet, is de 'bio-morfologische kaart' een must voor elke gemeente. Uit het jury-rapport:
‘Het project "bio-morfologische kaart (Econsultancy)" laat zien hoe onverwacht en effectief bestaande natuurwaarden in kaart te brengen zijn. Op inspirerende wijze wordt natuur zichtbaar gemaakt.
De kaart biedt een basis voor gemeentelijk biodiversiteitsbeleid en voor op te stellen omgevingsvisies. De kaart kan naast erfgoedkaarten binnen het nieuwe omgevingsbeleid als integratiekaart een rol gaan spelen. ‘

De grootste winst
De grootste winst van deze competitie is dat voor iedereen die er kennis van neemt duidelijk is dat ecologische projecten succesvolle activiteiten zijn die een blijvende bijdrage leveren voor mens, natuur en economie. Voldoende inspiratie om door te gaan en te blijven innoveren.

Biomorfologische kaart is een ecologische verwachtingskaart

Een online biomorfologische kaart. Het is een hele mond vol en niet iedereen heeft er direct een beeld bij.  Lees het complete artikel over de biomorfologische kaart hier.

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: