Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

De Omgevingswet

In 2021 treed de nieuwe Omgevingswet in werking. Deze Omgevingswet vervangt 26 bestaande wetten op het gebied van bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur. De nieuwe wet moet zorgen voor meer overzicht en kortere procedures. Minder regels, meer vertrouwen! Econsultancy zet alle veranderingen op een rijtje.

Waarom een nieuwe Omgevingswet?

De huidige wetgeving is te ingewikkeld geworden voor de mensen die ermee werken. Het aanvragen van veel verschillende vergunningen zorgt ervoor dat projecten aan het begin al vertraging oplopen. Met de Omgevingswet bundelt de overheid de regels voor ruimtelijke projecten. Alle informatie van de hele leefomgeving bij elkaar. Zowel op het gebied van bodem, natuur, geluid en grondeigendom. Zo wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten.

Omgevingsvisie

De Omgevingswet verplicht de provincie en gemeente een omgevingsvisie te maken. In de omgevingsvisie moeten zij rekening houden met de verschillende belangen in een gebied. Deze omgevingsvisie vervangt het huidige bestemmingsplan. Nu beslissen overheden vaak over één deelproject terwijl het onderdeel is van een groter geheel. In de omgevingsvisie komen alle deelgebieden samen.

Het fundament van de wet

Wilt u een project opstarten? Dan hoeft u nog maar 1 vergunning digitaal aan te vragen. Het fundament voor de nieuwe omgevingswet ligt in een toekomstig digitaal loket. In deze digitale omgeving wordt alle informatie van de gehele fysieke leefomgeving gebundeld. Voor één locatie zijn alle benodigde gegevens bij elkaar gebracht. Op deze manier kan snel bepaald worden wat wel of niet mag.

Een integrale aanpak van onderzoeken

Om een vergunning te krijgen voor een ruimtelijk project, moet specialistisch onderzoek worden uitgevoerd op het gebied van bodem, water, infra, ecologie, geluid, omgeving en archeologie. Econsultancy heeft al deze specialisaties in huis. Door een integrale aanpak, die perfect past binnen de Omgevingswet, bieden wij u ondersteuning van uw project ook als het gaat om de veranderingen in wet- en regelgeving. De voordelen van een integrale aanpak gelden ook onder de huidige regelgeving. Integrale diensten zijn een onderdeel van ons dienstenpakket.

Omgevingswet en bodemonderzoek

Hier kunt u vooruitkijken wat de Omgevingswet concreet gaat betekenen op het gebied van bodem.

 

Meer informatie? Neem contact op met Econsultancy.

 

 

 

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: