Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Econsultancy ontvangt van de NGB een 'bijzondere vermelding'

Interactieve ecologische verwachtingskaart (voorheen bio-morfologische kaart) voor gemeente Ede

“Het project bio-morfologische kaart van Econsultancy laat zien hoe onverwacht en effectief bestaande natuurwaarden in kaart te brengen zijn.”

NGB-Natuurprijs 2018
De NGB, branchevereniging voor Groene Bureaus, organiseerde een natuurprijs voor haar leden. De prijs is bestemd voor het meest inspirerende groene project. Van alle inzendingen werden 12 projecten genomineerd. Stuk voor stuk bijzondere projecten. Een zware kluif voor de deskundige jury.

Inspirerend
De absolute voorwaarde voor het project dat de prijs wint is: inspiratie. Elk van de genomineerde projecten voldeed hier volgens de jury ruimschoots aan. Daarnaast werden aan de projecten flinke eisen gesteld. Wordt er draagvlak voor natuur gecreëerd? Is het project innoverend? Is er sprake van integrale gebiedsontwikkeling?

Diversiteit
De genomineerde projecten verschillen onderling veel. ‘Appels en peren’ noemde de jury het. Want hoe vergelijk je een unieke vondst om een amfibie onder spoorstaven door te leiden met een project waarbij een compleet natuurgebied gecreëerd wordt?

Winnaars
De prijs ging uiteindelijk naar Bureau Waardenburg voor het project ‘De aanleg van een oesterbank op de Borkumse Stenen’. Hierbij is 6000 kg oesters succesvol uitgezet op kunstmatige riffen in de Noordzee. Dit project komt tot stand dankzij goede samenwerking tussen natuurorganisaties en vissers. De integrale aanpak heeft bijgedragen tot biodiversiteit in de Noordzee. De plaats, nabij een windmolenpark, biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Niet minder trots was Edwin Witter die de een bijzondere vermelding in ontvangst mocht nemen voor het project ‘bio-morfologische kaart’. In opdracht van de gemeente Ede is de biodiversiteit van alle wijken in de gemeente Ede, online in kaart gebracht. Als basis voor het gemeentelijk biodiversiteitsbeleid en in het kader van nieuwe Omgevingswet, is de 'bio-morfologische kaart' een must voor elke gemeente. Uit het jury-rapport:
‘Het project "bio-morfologische kaart (Econsultancy)" laat zien hoe onverwacht en effectief bestaande natuurwaarden in kaart te brengen zijn. Op inspirerende wijze wordt natuur zichtbaar gemaakt.
De kaart biedt een basis voor gemeentelijk biodiversiteitsbeleid en voor op te stellen omgevingsvisies. De kaart kan naast erfgoedkaarten binnen het nieuwe omgevingsbeleid als integratiekaart een rol gaan spelen. ‘

De grootste winst
De grootste winst van deze competitie is dat voor iedereen die er kennis van neemt duidelijk is dat ecologische projecten succesvolle activiteiten zijn die een blijvende bijdrage leveren voor mens, natuur en economie. Voldoende inspiratie om door te gaan en te blijven innoveren.

Ecologische verwachtingskaart

Een interactieve bio-morfologische kaart. Het is een hele mond vol en niet iedereen heeft er direct een beeld bij. We zijn daarom op zoek gegaan naar een naam die de lading dekt en tevens tot ieders verbeelding spreekt. Inmiddels gaat de bio-morfologische kaart bij Econsultancy verder onder de naam ecologische verwachtingskaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fatal error: Uncaught exception 'Imagine\Exception\RuntimeException' with message 'Unable to open image https://www.econsultancy.nl/wms/fm/userfiles/content/eyecatcher/banner-idee.pptx' in /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/vendor/imagine/imagine/lib/Imagine/Gd/Imagine.php:96 Stack trace: #0 /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/wms/classes.hpu/cls_img.php(48): Imagine\Gd\Imagine->open('https://www.eco...') #1 /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/inc/content/blokken/content_block_part_detail.php(44): ImageHandlerHPU::getImage('fm/userfiles/co...', 280, 100000, false) #2 /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/inc/content/blokken/content_block_part_overview.php(32): require('/home/site1633/...') #3 /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/inc/content/blokken/content_block_detail.php(9): require('/home/site1633/...') #4 /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/inc/content/blokken/content_block_overview.php(11): require('/home/site1633/...') #5 /home/site1633/domains/econsult in /home/site1633/domains/econsultancy.nl/release/vendor/imagine/imagine/lib/Imagine/Gd/Imagine.php on line 96