Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Faunatoren

Een eigen huis, een plek onder de zon

Zijn er plannen voor sloop of grootschalige renovatie, dan betekent dit vaak dat beschermde diersoorten als vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen hun woonplek kwijtraken. Dat mag niet zomaar. Gelukkig zijn er goede alternatieven.

Het plaatsen van bijvoorbeeld nest- en vleermuiskasten zijn goede oplossingen. Een relatief nieuwe manier om een alternatief aan dieren te bieden is een faunatoren. De toren biedt woonruimte aan beschermde diersoorten als vleermuizen en huismussen. Ook gier- en huiszwaluwen, kerk- en steenuilen, zwarte roodstaarten, witte kwikstaarten, solitaire bijen en andere insecten kunnen er een nieuw huisje vinden als deze gerealiseerd zijn in de faunatoren.

Aegidia van Grinsven, projectleider ecologie vertelt: “Na onderzoek plaatsen wij vaak verblijfkasten. In Venlo, op het project Greenport Venlo hebben wij een faunatoren laten plaatsen. Een prachtig voorbeeld hoe bedrijventerrein en natuur gecombineerd worden. Al na ongeveer een half jaar zijn de eerste vleermuizenkeutels aangetroffen en overwinterende vlinders. De schanskorven gevuld met diverse soorten bakstenen, waaronder ook holle bakstenen, bieden een extra optimalisatie in het leefgebied van de levendbarende hagedis.”

De toren op het Greenport-terrein is gebouwd om vleermuizen en huismussen een nieuw onderkomen te bieden. Momenteel wordt druk aangeplant om het groen rondom de faunatoren en de poel af te ronden.

 

Naast de faunatoren is er een vleermuiskelder ontwikkeld in samenspraak met de Nederlandse Zoogdiervereniging in het gebied Heierhoeve binnen Greenport. Op deze manier willen de initiatiefnemers de flora en fauna binnen Greenport Venlo behouden. Naast het aanbieden van locaties voor bedrijven, wil Greenport zich ook focussen op natuurlijk gebied. Het werklandschap van Greenport Venlo.

Bron: www.greenportvenlo.nl 

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: