Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Grondwatermeetnet

Telemetrische datacommunicatie

In heel Nederland kom je grondwater op verschillende dieptes tegen. Veranderingen in de grondwaterstand (stijghoogte) worden voornamelijk veroorzaakt door neerslag en verdamping, maar ook door ingrepen in de waterhuishouding. De stijghoogte kan daardoor van dag tot dag verschillen. Het grondwater staat in de winter van nature hoog en in de zomer laag. Voor nieuwbouwplannen kan het van belang zijn om te weten wat de actuele grondwater karakteristieken zijn, zoals de GHG en GLG (Gemiddeld Hoogste Grondwaterstand en Gemiddelde Laagste Grondwaterstand).

Grondwatermeetnet

Er worden vanuit de overheid steeds meer grondwatermeetnetten ingericht. Dit houdt in dat voor een bepaald gebied binnen een gemeente of beheergebied van een waterschap de stijghoogte in het grondwater wordt gemeten door het plaatsen van een meetnet van peilbuizen.

Vaak zijn deze meetnetten ingericht met een bepaald doel en niet altijd toegankelijk of bruikbaar voor een specifieke locatie. Iedereen kent het cliché “Meten is weten”. Dit geldt echter ook voor het meten van de stijghoogte van het grondwater. Door de grondwaterstanden (tijdelijk) te meten, wordt een beter beeld verkregen van de plaatselijke fluctuatie, verschillen en invloed van neerslag. Hiermee kan voorkomen worden dat “voorziene en onvoorziene omstandigheden” in het werk opgelost moeten worden.

Installatie beheer en onderhoud

Een kleinschalig meetnet kan heel eenvoudig worden opgezet. Econsultancy kan naast de installatie van een peilbuis of meetnet ook het beheer en onderhoud verzorgen. Afhankelijk van het doel en de behoefte van een meetnet kan de grondwaterstand op verschillende manieren worden gemeten. Een steeds vaker gebruikte toepassing is het meten en vastleggen van grondwaterdata met behulp van telemetrische datacommunicatie.

Wat is telemetrische datacommunicatie?

Voor de ontsluiting, het beheer en presentatie van de basisinformatie en meetdata gebruikt Econsultancy een eigen platform dat online toegankelijk is. Via de online verbinding zijn de metadata en meetgegevens eenvoudig te raadplegen en te interpreteren. De gegevens kunnen naar wens op een vooraf ingesteld moment worden verzonden naar het platform. Op deze wijze kunnen zowel Econsultancy, de opdrachtgever als toegewezen personen beschikken over nagenoeg de meest actuele meetgegevens.

Informatie grondwatermeetnet

Meer weten over hoe je bij Econsultancy live de grondwaterstanden van jouw grondwatermeetnet kunt aflezen? Neem nu contact op met Roel van den Berg.

 

Gekoppelde berichten:
Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: