Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Grote uitdaging op gebied van milieu in Nederland

Geluidsoverlast

Econsultancy heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet voor niets hebben we ons gecommitteerd aan een milieumanagementsysteem (ISO 14001) om onze eigen milieubelasting te verminderen. De term duurzaamheid gaat verder dan alleen het consuminderen of het hergebruik van grondstoffen, denk hierbij aan de juiste balans tussen People, Planet en Prosperity. Econsultancy voert als betrokken partner regelmatig onderzoeken uit in het kader van een certificering voor BREEAM-NL (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) verscheidene onderzoeken uit op het gebied van water, landgebruik & ecologie en vervuiling (geluidsoverlast). Juist op dit laatste aspect kan op het gebied van bewustwording nog veel worden gewonnen. Want van een beetje herrie gaat niemand vroegtijdig dood, toch...?

Bewustwording
Ondanks actuele nieuwsberichten hebben we nog een lange weg te gaan om de bewustwording of prioritering van één van de grootste milieuproblemen, namelijk de geluidsoverlast in Nederland, te vergroten. De start van een grootschalig onderzoek naar de langetermijneffecten van geluidshinder op de ontwikkeling van kinderen onderstreept dit. Met stringentere normen op het gebied van geluid, zoals voor de BREEAM-certificering, kan de wereld echter een stukje mooier worden gemaakt.

BREEAM
De milieu-uitdagingen van de 21e eeuw vragen om een moderne en duurzame aanpak. Met de BREEAM-certificering kan de duurzaamheid van een project inzichtelijk worden gemaakt, ook op het gebied van (industrieel)geluid. Aan de hand van akoestisch onderzoek wordt voorkomen dat sloop- en demontagewerkzaamheden (POL 91), dan wel renovatie of nieuwbouw (POL 8) aanleiding vormen voor geluidsoverlast ter plaatse van omliggende woningen of natuurgebieden (People en Planet). De aantoonbare meerwaarde van de certificering (Prosperity) zorgt voor de harmonieuze samenhang van de drie elementen.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs zijn bereid om de benodigde extra stap te zetten om een duurzame ontwikkeling en leefomgeving te realiseren.

Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: