Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Het milieuzorgplan

Afstudeeropdracht Martijn de Korte

De duurzame bedrijfsvoering van Econsultancy
Is het echt nodig om te printen op je werk? Dan kies je vanzelfsprekend de optie ‘dubbelzijdig’. Het licht doe je uit als je je kantoor verlaat en in je leaseauto rijd je zo zuinig mogelijk. Wist je dat deze, hopelijk al vanzelfsprekende acties, onderdeel zijn van een ISO-normering?

ISO 14001 Milieumanagementsysteem
ISO 14001 is een internationale richtlijn voor milieumanagementsystemen. De richtlijnen moeten bijdragen aan het verminderen van de milieubelasting. Behalve een sympathiek gebaar is de certificering ook verplichte eis bij aanbestedingen. Econsultancy heeft al sinds 2015 een milieuzorgsysteem. Maar is het nog up-to-date of zijn er verbeteringen mogelijk?

Onderzoek naar het systeem
De afgelopen maanden heeft Martijn de Korte in het kader van zijn opleiding Milieu; inspectie en advies* ons milieuzorgsysteem onder de loep genomen. Woensdag 5 juni presenteerde hij zijn bevindingen in Boxmeer.

Het milieuzorgplan - Afstudeeropdracht Martijn de Korte

Duurzaamheid is een must
Als milieuadviesbureau is het eigenlijk een must om als milieuvriendelijk te boek te staan concludeert Martijn.

Milieumanagementsysteem
Het systeem dat erop gericht is om de milieubelasting die wordt veroorzaakt te verminderen, is gebaseerd op de PDCA-cyclus. (zie afbeelding)

Belangrijke milieuaspecten waarbij we bij de bedrijfsvoering rekening kunnen houden zijn:
- Co2 uitstoot bedrijfswagens
- Brandstof verbruik
- Elektriciteitsverbruik ICT
- Elektriciteitsverbruik verlichting
- Verbruik gas voor verwarming

Welke praktische maatregelen wij als medewerkers binnen Econsultancy kunnen nemen vind je terug in de presentatie van Martijn de Korte.
Milieubewust autorijden? ‘Het nieuwe rijden’ is een presentatie van Martijn over hoe jij zelf eenvoudig je belasting van het milieu kunt verkleinen.


Aanbevelingen
Na grondige studie van de documenten van Econsultancy komt Martijn tot de conclusie dat Econsultancy de zaken goed voor elkaar heeft. Voor maatregelen die bedrijfsbreed genomen kunnen worden stelt Martijn voor dat we de duurzaamheid van onze bank onder de loep nemen. Daar kan nog milieuwinst behaald worden. Voor het verbruik van plastic bij grondboringen zou gedacht kunnen worden aan voorgesneden folie, zodat niet teveel gebruikt wordt. Of dit in de praktijk gaat werken, daar hebben de veldwerkers desgevraagd hun twijfels bij. In overleg met de veldwerkers kan gekeken worden naar alternatieven. De winst bij dit soort ideeën is dat er in ieder geval over na gedacht wordt.

*Milieu; inspectie en advies aan het Citaverde College te Roermond

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: