Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Interview met een projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen

Boudewijn Arndt

Wil je een goed beeld krijgen van de mogelijkheden bij Econsultancy? Drink een kop koffie met Boudewijn Arndt. Met zijn kennis en enthousiasme neemt hij je mee langs alle werkvelden en diensten die bij ruimtelijke ontwikkeling horen. Een interview met Boudewijn Arndt. In dienst bij Econsultancy sinds april 2019. 
Functie: projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen.

Kun je iets vertellen over je opleiding en het werk dat je hiervoor had?
Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en ik ben, hou je vast: Master of science Aquaculture and Marine resource management. Na die studie wilde ik in het buitenland aan de slag. In Denemarken kreeg ik de kans om te werken op een zalmkwekerij. Dat sloot goed aan bij mijn studie. Daar was ik vooral bezig met de bedrijfsmatige kant van waterbeheer. Kwaliteit van het water is direct verbonden met het welzijn van de vissen. Het beheren van die kwaliteit was de belangrijkste functie van het bedrijf.

Hoe ben je bij Econsultancy terecht gekomen?
Ik heb gesolliciteerd op een functie als ‘projectleider water’ bij Econsultancy. En we waren het er over eens dat ik goed bij het bedrijf paste. (Grote glimlach)

Maar die functie staat nu niet in je profiel...?
Ik ben gestart met projecten op het gebied van ‘water’. Maar het bedrijf zag al gauw de meerwaarde die ik kon hebben in het leggen van dwarsverbanden binnen het bedrijf en klantcontacten. Econsultancy heeft veel onderzoeksdiensten in huis. De kunst is die optimaal samen te laten werken. Daar is een helikopterview voor nodig en voldoende kennis om de behoefte van de klant aan de verschillende diensten te koppelen. En zo werd ik al snel projectleider milieu & ruimte en daarna projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen.

Nog even terug naar het begin: wat vond je van Econsultancy toen je hier binnen kwam?
Ik heb bij verschillende bedrijven gesolliciteerd. De reden dat ik voor Econsultancy heb gekozen is dat ik de indruk kreeg dat het een toegankelijk en open bedrijf was. Dat blijkt te kloppen. Het is een modern en flexibel bedrijf waarin je je eigen vaardigheden kunt ontwikkelen maar wel altijd binnen de professionele standaarden. Plezierig voor medewerkers én klanten.

Welk project uit de afgelopen tijd maakt je het meest trots?
Ik ben niet trots op één project in het bijzonder. Ik haal vooral plezier uit het verbinden en stroomlijnen. Binnen Econsultancy zijn een aantal collega’s als projectcoördinator werkzaam. Daar hoor ik ook bij. Voor projectontwikkelaars die aan de slag gaan met bijvoorbeeld nieuwbouw en sloop, zijn er nogal wat regels op verschillende onderzoeksgebieden. Van te voren is niet altijd te voorzien welke problemen je daarbij tegen komt.
Als projectcoördinator kijken we vanaf het begin mee met een klant. 

 


<< Een helpende hond tijdens je werk is nooit weg natuurlijk

Heb je een voorbeeld van het werken als projectcoördinator?
Stel je voor: een projectontwikkelaar gaat een stuk grond van 3 hectare ontwikkelen. Welke onderzoeken moet hij laten doen en in welke volgorde? Hoe kan hij onderzoeken combineren zodat het tijd scheelt en geld? In zo’n geval gaan we eerst met de klant op de locatie kijken. Dankzij onze ervaring weten we al snel hoe het onderzoekstraject er ongeveer uit zou moeten zien. Dat is niet gelijk waterdicht maar we benaderen de situatie verrassend goed. Met die kennis komen we tot een goed advies voor de ontwikkelaar. De onderzoeken die echt nodig zijn kunnen we combineren. En we kunnen aangeven met welk langlopend onderzoek zo spoedig mogelijk begonnen moet worden. Dit is waardevolle informatie voor de projectontwikkelaar. Als wij al vanaf de tekentafel meekijken, levert dat informatie op waarop ruimtelijke plannen gebaseerd kunnen worden.

Hoe weet je dat een klant tevreden is? Je levert niet een zichtbaar product op waar je naar kunt verwijzen.
We leveren geen product maar wel zekerheid. Door onze onderzoeken kunnen we risico’s bij een aankoop wegnemen. En wat dacht je van duurzaamheid? Duurzaamheid tegenwoordig ook een soort product. Een woonwijk die gebouwd wordt met behoudt van de natuur en huizen en groenvoorziening die zelfs onderdak biedt aan planten- en diersoorten heeft een belangrijke meerwaarde. Zeker ook voor de kopers. Onze onderzoeken en ons advies vormen de basis voor zulke resultaten.
Als wij de typen onderzoek goed hebben ingeschat loopt de projectontwikkelaar géén vertraging op. Dat levert geen product op maar een heel tevreden klant die de volgende keer weer op de stoep staat.

Waar staat ruimtelijke ontwikkeling over 2 jaar?
Lastig te zeggen, 2 jaar is vrij kort op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Over 2 jaar zal bij ruimtelijke ontwikkeling gekeken worden op een slimmere, integrale manier naar grotere gebieden. Daarbij wordt over een groter gebied naar meerdere aspecten gekeken. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van het infiltreren van regenwater binnen een ecologisch gebied dat ook gelijk als groen voor de omgeving dient.

Ook een kop koffie drinken met Boudewijn Arndt? Bel: 06 - 36357566 of mail: b.arndt@econsultancy.nl

Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: