Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Japanse duizendknoop

Foute boel

De Japanse duizendknoop. Een aardig plantje om te zien, maar een kriem voor de economie en de biodiversiteit. De sterke wortels en groeikracht van de Japanse duizendknoop veroorzaken veel schade aan gebouwen, riolering, infrastructuur en funderingen. Inheemse plantensoorten worden verdrongen en dat heeft weer schadelijke gevolgen voor bepaalde diersoorten. Niet best dus. Wat kun je er tegen doen?

Verspreiding
Het grootste gevaar voor verspreiding van de soort is de mens. De verspreiding van de Japanse duizendknoop vindt plaats via de wortels. Door het onzorgvuldig verwijderen van wortels en stengels, door machinaal maaien of het vervoeren van grond met delen van de wortels en stengels, komen deze fragmenten op een andere plek op of in de bodem terecht. Heeft de plant zich eenmaal geworteld, dan is het foute boel. Er is maar één oplossing: inventariseren en elimineren.

Japanse duizendknoop - Foute boel

Inventariseren
Met behulp van GPS gegevens wordt het leefgebied van de Japanse duizendknoop door een ecoloog en bodemspecialist exact in kaart gebracht. Aan de hand van deze gegevens wordt een oppervlakte berekening gemaakt en het gebied afgekaderd. Ook wordt gekeken waar het grondwater begint. De plant zal zich daar niet wortelen. Zo is precies duidelijk welke oppervlakte en hoe diep er afgegraven moet worden.

Elimineren
De groei van de Japanse duizendknoop wordt alleen gestopt door de plant volledig te verwijderen en te vernietigen. Geen enkele wortel of stengel mag nog in de bodem blijven zitten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, afgraven is wat nu in de praktijk gebeurd. Na inventarisatie kan de plant onder ecologische begeleiding verwijderd worden.

Heeft u de Japanse duizendknoop gesignaleerd? Haal het niet zomaar weg, maar neem snel contact met ons op voor advies.

Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: