Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Rotterdam groeit

Teamwork en kansen

De jongste vestiging van Econsultancy bevindt zich vanaf 2017 in Rotterdam. Het gaat goed. De teamleden zijn op elkaar ingespeeld en de opdrachten stromen binnen. Manon de Visser, sinds april 2018 projectleider ecologie in Rotterdam, ging op onderzoek uit. Ze ondervroeg haar collega’s om een beeld te krijgen van de verhalen achter de groeiende vestiging en de mensen die hier werken. Dit leverde mooie en soms verrassende antwoorden op.

Schouders eronder
Vestigingsleider Frank Top is na een studie Milieuhygiëne in Wageningen in 2006 aan de slag gegaan als junior projectleider op de bodemafdeling van Econsultancy Swalmen. Na verschillende doorgroeimomenten eindigde Frank, via vestiging Boxmeer, als vestigingsleider in Rotterdam. Frank vertelt: “We hebben een energieke groep werknemers. Een mooie mix van startende en ervaren projectleiders. Ik merk dat iedereen zijn schouders eronder zet om Rotterdam tot een succesvolle vestiging te maken, waarbij werksfeer hoog in het vaandel staat. Als je het met een diersoort moet vergelijken, zijn we eigenlijk allemaal gnoes. We hebben hetzelfde doel voor ogen en je kunt als nieuweling direct aansluiten bij de groep. De komende jaren verwacht ik dat Rotterdam nog verder zal doorgroeien en qua grootte vergelijkbaar zal worden met de vestigingen in Swalmen, Doetinchem en Boxmeer.”

 

Paarden en olifanten
Het werd Manon al gauw duidelijk dat alle collega’s het eens zijn met Frank. Zowel bij veldmedewerkers als projectleiders verspreid over alle afdelingen kwamen de woorden ‘doeners’, ‘sociaal’, ‘hardwerkend’, ‘proactief’ en ‘collegiaal’ naar voren. Maar hoe zouden zij het team omschrijven als ze moeten kiezen uit een diersoort?.

Als secretaresse is Sladana Ritstier een belangrijke spin in het web. Ze ondervindt voor haar gevoel steeds meer uitdaging in haar baan. “Ons team is net een groep paarden, begripvol en gezellig.”

Jasper Vermeulen, projectleider bodem, zit prima op zijn plek tussen de groep pauwen: “We hebben allemaal een ‘birds-eye view’ over de maatschappelijke milieuproblematiek wereldwijd, maar bekijken en begrijpen dit ook op kleine schaal.”

“Econsultancy heeft de eigenschap om getalenteerde en gepassioneerde mensen aan te nemen.”, vertelt Maria Mougenot, projectleider ecologie. Zij omschrijft het team als bijen: “Bijen zijn meesters in samenwerken. Hun geheim is een goede communicatie en multidisciplinariteit, net zoals in ons team”.

Marc Timmermans, projectmedewerker bodem, omschrijft het team als een roedel wolven. “We zijn sociaal samenwerkend om een bepaald doel te behalen.”

Monique van Neerven, projectleider bodem, is bij Econsultancy gaan werken omdat ze zich van haar stage kon herinneren dat het een gezellig bedrijf was. “Het zijn net olifanten. Niet letterlijk natuurlijk, maar figuurlijk. Olifanten weten wat samenwerken is en vertrouwen op elkaar.”

“Ik zie het Rotterdamse team als een groep sledehonden.”, vertelt projectleider ecologie Asha Vergeer. “We gaan allemaal eenzelfde kant op en willen zowel elkaar als anderen, vooruit helpen.”

Binnen en buiten
“Het is goed dat wij het met elkaar kunnen vinden.”, vertelt Manon “Maar er wordt ook hard gewerkt, zowel op kantoor als daarbuiten. Onder de projectleiders ecologie heerst tevredenheid over het kunnen uitvoeren van zowel advisering als veldwerk. Medewerkers van de bodemafdeling zien steeds meer kansen en potentiële klanten. Ze benadrukken dat advisering erg dankbaar werk is. Daarnaast geven archeologen aan plezier te hebben in het ‘graven’ in het veld, terwijl het werk op kantoor fijn uitgevoerd kan worden door de goede combinatie van een informele en professionele sfeer die in de lucht hangt.”

Magische grens
De vestiging bestaat nu precies 1 jaar en 11 maanden. Een bewogen en succesvolle periode. Er werken in totaal 17 werknemers. Aangevuld met enkele stagiaires van MBO-, HBO- en universitaire opleidingen lopen er ruim 20 personen op ons kantoor in Rotterdam rond. In november 2018 mocht het team vieren dat, net als vorig jaar, een magische grens aan omzet bereikt was. De verwachting is dat er een robuuste, brede groei in Econsultancy plaats kan vinden door het rijke aanbod van kansen in de randstad.

Bakkie Pleur
Wilt u meer weten over onze vestiging in Rotterdam, wilt u kennis maken met het team of bent u in de buurt? Kom gerust langs. U bent van harte welkom voor een kopje koffie – of op zijn Rotterdams – voor een lekker ‘bakkie pleur’!

Tekst: Manon de Visser, december 2018

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: