Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Samenwerking gemeente Oude IJsselstreek

Een terugblik met Martin Duking

Een maandagochtend in de nazomer van 2017. Loes Lely, stagiaire bij Econsultancy staat op het gemeentehuis in Gendringen waar ze een afspraak heeft met Martin Duking van de gemeente Oude IJsselstreek. De gemeente zet veel werk uit zoals bodemonderzoeken, bodemsaneringen, aanleg en monitoren van grondwatermeetnetten. Econsultancy voert al jaren dit soort onderzoeken uit voor gemeente Oude IJsselstreek, met Martin als contactpersoon.

Tijd voor een terugblik.

Wanneer heeft Econsultancy de eerste opdracht voor jullie uitgevoerd?
"Poeh", lacht Martin, "dat is een poos geleden. Misschien wel 20 jaar of meer. Welk onderzoek dat precies is geweest durf ik niet te zeggen. Maar het werk was goed. Reden om Econsultancy vaker een opdracht te gunnen. Ja, als je tevreden bent, waarom zou je dan naar een ander gaan."

Wat maakt het verschil dat jullie Econsultancy sinds die eerste keer veelvuldig opdrachten geven?
"De offertes zijn duidelijk, de communicatie is goed, maar het aller belangrijkste is het meedenken aan de voorkant. Tijdens de verschillende projecten wordt vooraf gekeken naar de risico’s en hoe onvoorziene kosten mogelijk voorkomen kunnen worden. De offerte prijs van Econsultancy lijkt dan op het eerste gezicht hoger dan die van de concurrent. Per saldo ben je goedkoper uit."

U kijkt ook wel bij de concurrent?
"Jazeker. Er is nog een bureau waar we ook goede ervaringen mee hebben. Dat is bij sommige andere bureaus wel anders moet ik zeggen. Het standaard onderzoek is dan goed, maar maatwerk en kwaliteitswerk is gewoon moeilijk. Die kennis, kunde en kwaliteit vind je bij Econsultancy."
"Zo heb ik ooit eens een perceel gehad waar door het onderzoeksbureau een ernstige PAK verontreiniging werd geconstateerd. Met het rapport ben ik naar de provincie gegaan voor overleg. De ambtenaar gaf het rapport terug met de boodschap dat het advies toch echt te kort door de bocht was. Ja, dan moet je opnieuw onderzoek laten uitvoeren….dat betekent extra kosten, waarbij in dit geval bovendien helemaal geen sprake bleek te zijn van ernstige verontreiniging…."

Econsultancy is in de laatste jaren flink gegroeid. Hoe onderscheidt Econsultancy zich met 5 vestigingen en meer dan 100 specialisten van de andere grote ingenieursbureaus?
"Bij een klus vragen aannemers of particulieren bijna altijd of wij nog bureaus in de buurt kennen. Ze willen graag dat persoonlijke contact met lokale mensen. Bij Econsultancy kan dat. Ondanks dat ze zijn gegroeid en uitgebreid merk je dat niet. De vestigingen blijven klein, het zijn er inmiddels alleen meer."

Zijn er nog verbeterpunten?
"Oei, dat vind ik moeilijk te zeggen. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. De bereikbaarheid is goed.
Zowel telefonisch als per email. Ik heb altijd een vast aanspreekpunt binnen Econsultancy, dat werkt erg prettig. Mijn nieuwe contactpersoon is Roel de Lepper, ik hoop dat dit weer een mooie samenwerking wordt."

Loes Lely, student bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, heeft in 2017 een half jaar stage gelopen bij Econsultancy. Samen met onze kwaliteits- en milieucoördinator heeft zij een stakeholdersanalyse opgesteld, waarmee Econsultancy voldoet aan de nieuwe versie van de ISO 9001 en 14001. Een onderdeel van de analyse is een inventarisatie van de behoeften en verwachtingen van opdrachtgevers.

Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: