Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Van student tot ecoloog

Sara Poppelaars

Van jongs af aan heeft ze een voorliefde voor dieren. En iets met dieren gaan doen als ze groot zou zijn wilde ze wel, maar wat? Inmiddels heeft ze haar Master Animal Science in Wageningen met als specialisatie dierecologie bijna afgerond. Nog even de laatste hand leggen aan haar afstudeerstage bij Econsultancy en ze is klaar. Ja, ze weet zeker. Ecoloog wil ze worden.


Ze heeft onze interesse gewekt. 5 Vragen aan student Sara Poppelaars.

Hoe weet je dat zo zeker?
“In mijn vrije tijd ben ik het allerliefste buiten in de natuur. Als vogelaar ben ik altijd op zoek naar vogels, maar ook naar andere dieren hoor!",  zegt ze lachend. "Er is zoveel te leren over soorten. Tijdens mijn Master ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk gewoon van mijn hobby mijn beroep wil maken.”

Hoe ben je bij Econsultancy terecht gekomen?
“Ik zocht een afstudeerstage. Ik hoorde dat ze in Rotterdam opzoek waren naar stagiairs en afstudeerders. Het bedrijf sprak me aan en ik kom zelf uit Rotterdam, dus dat zou perfect zijn. Ik heb gesolliciteerd en mocht op gesprek komen. Niet kort daarna ben ik bij Econsultancy aan de slag gegaan!

Wat was jouw afstudeeropdracht?
“Als vogelliefhebber wilde ik graag een onderzoek doen naar de huismus. Het gaat namelijk niet zo goed met de huismus. De afgelopen 20 jaar gaat de populatie achteruit. Het is bekend dat groen, zoals bomen, planten en struiken, erg belangrijk is voor de kleine zangvogel. Maar welk groen is nu belangrijk en hoe kunnen we zorgen dat dit behouden blijft?”

Heb je dit kunnen achterhalen?
Ik heb bestaande data verzameld en geanalyseerd. Daarbij heb ik met een Geografisch informatiesysteem (GIS) gekeken naar nestlocaties en bestaande data sets van groen in Nederland. Tuinen zijn heel belangrijk. Inheemse planten trekken insecten aan waarmee de huismus zijn jongen kan voeren en dat is weer belangrijk voor het broedsucces. In groenblijvende planten slapen de beestjes en met inheemse planten voorzien ze in hun voedsel. Huismussen hebben maar een klein leefgebied van 50 tot 200 meter binnen de nestlocatie. Dus als je huismussen ziet dan zitten er ongetwijfeld nestplekken in de buurt. Vaak zitten ze onder dakpannen. Hebben ze een nest, dan komen ze daar heel hun leven terug.

Hoe kijk je terug op je stage?
“Als een echte huismus voelde ik me gelijk thuis bij dit leuke en jonge team. Ik heb veel verschillende dingen geleerd en gedaan. Ik ben mee op pad geweest met ecologen. Het is voorbij gevlogen!

Gekoppelde berichten:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: