Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Slim bouwen

Eerst slim onderzoek

“Wij hebben een breed aanbod van onderzoeken in huis die voor een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk zijn. Aan mij de taak die onderzoeken slim te combineren. Het plan voor een nieuwe sporthal en supermarkt op de Huet in Doetinchem is daar een goed voorbeeld van.” Aldus Sebastiaan Schut, projectleider Bodem en Omgeving bij Econsultancy.

Vroegtijdig
Sebastiaan heeft aan de start gestaan van het nieuwe plan van De Gelderse Have Groep uit Didam. De groep is franchiser van onder meer 17 Albert Heijn-supermarkten. Zij wil een nieuwe AH vestigen op de plek waar nu sporthal de Bongerd staat op De Huet in Doetinchem. Het plan is om de huidige sporthal te slopen en daarvoor in de plaats een nieuw pand te bouwen. Met op de begane grond de supermarkt en daarboven een nieuwe sporthal.

“Voor ons, maar zeker voor de opdrachtgever is het van belang dat wij vroegtijdig bij de plannen betrokken worden. Voordat er wegens een bestemmingsplanswijziging gesloopt en gebouwd mag worden zijn er onderzoeken die verplicht uitgevoerd moeten worden. Mocht een opdrachtgever hier te laat achter komen, dan kan dit vertraging en extra kosten met zich mee brengen,” vertelt Sebastiaan. 

 

Geen belemmeringen
Voor dit plan heeft Econsultancy een verkennend bodemonderzoek, een archeologisch onderzoek, een bomen effecten analyse (BEA), een watertoets en een vleermuisonderzoek uitgevoerd. Gekeken is naar de kwaliteit van het water, de bodem en de kans op archeologische waarden in de bodem. Naar de aanwezigheid van bomen die binnen de invloedssfeer van de plannen vallen. En naar de gevolgen voor de flora- en fauna zoals de aanwezigheid van vleermuizen.

Slim bouwen - Eerst slim onderzoek

Sebastiaan: “Het mooie aan deze verschillende onderzoeken is dat ze zoveel mogelijk gecombineerd uitgevoerd zijn. Dat scheelt kosten en tijd. In dit geval zijn er voor geen enkele van de onderzoeken belemmeringen die de plannen van sloop en bouw in de weg staan.”

Oplevering
Vermoedelijk wordt in 2017 met de bouw begonnen. De oplevering wordt eind 2018 verwacht.
Na oplevering wordt de sporthal door Becedo Vastgoed overgedragen aan de gemeente Doetinchem. De gemeente wordt daarmee, net als nu, eigenaar van de hal.

Sebastiaan: “Als inwoner van Doetinchem is dit project extra leuk voor mij. Ik blijf de voortgang en ontwikkelingen op de voet volgen. En het duurt nog even, maar wie weet haal ik daar straks na het sporten wel mijn boodschappen.”

 

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: