Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Van student tot projectleider bodem

Herwin Looman

Als kind was Herwin Looman al veel in de natuur te vinden en graag bezig met grond en water. En al liggen zijn roots ergens anders, de studie Milieukunde bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden was voor hem een logische stap. Nu, nog maar net afgestudeerd, werkt hij als projectleider bodem bij Econsultancy. 

Waarom ben je deze studie gaan doen?
Ik ben opgegroeid in de supermarktwereld en ben daar ook lang werkzaam geweest. Toch wist ik al vroeg dat daar niet mijn toekomst lag. Ik wilde iets in de richting van milieu gaan doen. Milieukunde is een breed opgezette studie, waarbij je van veel verschillende aspecten wat mee krijgt.

Hoe ben je op van Hall terechtgekomen?
Ik wilde de studie graag naast mijn baan volgen die ik destijds had. Het aantal milieukunde-opleidingen is schaars, dus ik kwam al snel bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden uit. Daar kon ik de studie in deeltijd volgen.

Wat spreekt je zo aan in de bodem?
De bodem is een belangrijke basis voor het leven. Als de bodem verontreinigd is met bodemvreemde stoffen, kan dit grote gevolgen hebben voor mens en milieu. In de loop der jaren zijn al veel bodemverontreinigingen in kaart gebracht en gesaneerd, maar er zijn ook nog stofgroepen, bijvoorbeeld PFAS, met veelal onbekende gevolgen voor het milieu. Ook over de biologische aspecten van de bodem is nog veel onbekend. Kortom, over de bodem is nog zeer veel te leren.

Er is een tekort aan bodemspecialisten, merk jij dat ook?
Toen ik met de opleiding begon was er voor mijn gevoel nog weinig vraag naar bodemspecialisten. De afgelopen jaren is dit sterk veranderd. Ik merk dat de vraag naar mensen met ervaring in de bodemwereld heel groot is.

Hoe ben je bij Econsultancy terechtgekomen?
Van een deeltijdstudent wordt verwacht dat je een milieurelevante baan hebt. Als dit niet zo is, dan kun je dit opvangen door één of meer stages te volgen. In het 2e jaar van mijn studie was het moeilijk om een stageplaats te vinden. Gelukkig kwam ik een vacature tegen voor stagiair junior projectleider bij Econsultancy. De vestiging in Zwolle was toen nog maar net geopend. Dat was voor mij ideaal wat betreft reisafstand.

Wat spreekt je aan in het bedrijf?
“Met onze onderzoeken maken we Nederland een stukje mooier.” Daar doen we het bij Econsultancy voor. Naast bodem hebben wij ook water, infra, ecologie, archeologie, omgeving, geluid en integrale diensten in ons pakket. Hierdoor is het mogelijk om bij een aanvraag verschillende diensten aan te bieden en te combineren in de uiteindelijke onderzoeken. Al deze diensten zijn uiteindelijk met elkaar verbonden. Daarnaast heb ik zelf veel interesse in ecologie en archeologie, dus het is leuk voor mij persoonlijk dat die verschillende kennis aanwezig is. Je kunt met je vragen bij collega’s terecht, dat heb ik tijdens mijn stage al ervaren.

Wat wil je bereiken?
Mijn grootste interesse ligt bij bodem en ecologie. Ik zou graag meer aandacht willen voor het bodemleven en hoe we dat gezamenlijk kunnen verbeteren. In mijn rol als projectleider bodem bij Econsultancy kan ik de komende jaren mijn kennis vergroten en goede en duidelijke adviezen geven aan opdrachtgevers.

Gekoppelde berichten:
Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: