Boom Effect Analyse (1)

Boom Effect Analyse: BEA

Wat zijn de effecten van geplande werkzaamheden op bomen? Dit brengen we met een BEA in kaart.

Waarom een Boom Effect Analyse (BEA)?

Bij civiele werkzaamheden zoals herinrichting, bouw van woningen, onderhoud aan wegen of riolering komt het regelmatig voor dat er bomen in de buurt staan. Het verwijderen van deze bomen is zonde en vaak onwenselijk. Met behulp van een boom effect analyse worden de effecten van de geplande (civiele) werkzaamheden op de bomen bepaald. Zo wordt een inschatting gemaakt of de bomen duurzaam te behouden zijn. Aanvullend wordt advies gegeven over beschermingsmaatregelen en planaanpassingen om zoveel mogelijk bomen te behouden.

Hoe voeren wij een BEA uit?

De bomen waar het omgaat worden geïnventariseerd. Hierbij nemen wij boomgegevens op zoals de locatie, soort, hoogte, diameter, kroonprojectie, takvrije stam, conditie en de toekomstverwachting. Tevens wordt een boomveiligheidscontrole uitgevoerd middels de VTA-methode. Daarna wordt boven- en ondergronds onderzoek verricht. Hiermee brengen wij de effecten en knelpunten van de plannen/werkzaamheden in kaart. Als conclusie geven wij aan welke bomen wel of niet duurzaam te behouden zijn. Tot slot geven wij advies over mogelijk planaanpassingen en beschermingsmaatregelen waarmee zoveel mogelijk bomen behouden blijven. De resultaten worden aangeleverd in een rapport voorzien van een bomenkaart en tabel met boomgegevens.

Direct aan de slag? Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Projecten variëren van de bouw van een vrachtwagenloods, de aanleg van een woonwijk tot de bouw van een zorgcentrum, midden in een bos. Bij de uitvoering van al deze projecten zijn negatieve effecten te verwachten bij omliggende bomen.

Geïnteresseerd in een Boom Effect Analyse?

Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Specialisten bij Econsultancy

Zwanet Bosch (2)

Zwanet Bosch Projectleider bomen Overijssel

Klaver

Thomas Don Griot Projectmedewerker bomen Gelderland

Simone Arends

Simone Arends Senior projectleider bomen Overijssel

Leanne van Liempt

Leanne van Liempt Projectleider bomen Gelderland

Asha Vergeer

Asha Vergeer Senior projectleider bomen en ecologie Zuid-Holland