Altijd onderweg

Nieuws

Wij zijn altijd onderweg. Nieuwe ontwikkelingen, waar we zijn en wat we doen. Je leest het hier.

PSO Certificaat Trede 2

8 mei 2023

Trots op ons PSO certificaat Dit doen we ook samen: sociaal ondernemen

De talenten van onze medewerkers maken Econsultancy tot wat we zijn. Sommige talenten hebben een duwtje in de rug nodig. Noem het sociaal ondernemen of noem het sociaal bewustzijn, ons levert het gewaarde collega's op.

Samen (2)

14 februari 2023

Omgevingswet gaat in op 1 januari 2024 Regels over ruimtelijke ontwikkeling makkelijker

De Eerste Kamer stemde dinsdag 14 maart 2023 in met de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024. Deze wet vervangt 26 bestaande wetten op het gebied van bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur. Wij zetten de veranderingen op een rijtje.

Vergunning Is Binnen

19 december 2022

Exploitatievergunning Specific categorie binnen Professionele kwalificaties als drone-operator

Sinds 19 december hebben we de exploitatievergunning binnen voor het vliegen met drones. Dit betekent dat we onze vluchten in de Specific klasse mogen uitvoeren.

Uitspraak Stikstof Uitstoot November 2022

2 november 2022

Bouwvrijstelling stikstofdepositie vervalt De vrijstelling is op 2 november vervallen en mag niet meer worden toegepast.

Dat betekent dat, net als in de situatie van vóór de bouwvrijstelling, er weer een AERIUS-berekening moet worden gemaakt voor alle projecten waarbij bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Onderzoek Aardkundige Waarden (1)

31 oktober 2022

Het verhaal van ons landschap Het verhaal van ons landschap.

Planontwikkelingen zorgen vaak voor veranderingen die de kenmerken van ons landschap en daarmee van de aardkundige waarden kunnen aantasten. Een onderzoek aardkundige waarden geeft inzicht

Pscebzz Esmee

11 juni 2022

Steeds meer ambassadeurs voor de aarde Ruimtereis in de Spacebuzz

Vanuit de ruimte zag André Kuipers hoe bijzonder mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. Voor de lancering van ons strategisch plan zijn wij een samenwerking aangegaan met SpaceBuzz.

Gevlekte Zonneroosje

14 april 2022

Bijzondere ontdekking berminventarisatie Een zeldzaam geel bloempje

Tijdens een berminventarisatie langs de A73 stuitten onze ecologen op een veldje elegante gele bloemetjes: het gevlekte zonneroosje!

Fragmenten Oudste Graf

7 april 2022

Oudste graf van Nederland ontdekt 10.000 jaar oud

Tijdens een archeologische opgraving op de Laarakkers in Haps is het oudste graf van Nederland ontdekt. Econsultancy heeft deze bijzondere vondst via een archeologische opgraving veiliggesteld.

Japanse Duizendknoop

30 maart 2022

Japanse duizendknoop Bestrijden of beheersen?

In Nederland komen verschillende soorten duizendknoop voor, maar de Japanse duizendknoop het meest. Het is misschien een aardig plantje om te zien, maar een crime voor de economie en de biodiversiteit. De sterke wortels en groeikracht van de Japanse duizendknoop veroorzaken veel schade aan gebouwen, riolering en infrastructuur.

Boost

1 maart 2022

Boost Samenwerking tussen zes partijen

Zes bedrijven hebben de krachten gebundeld in het kader van een aanbesteding voor RWS

Wandelen door verleden van het Renkums Beekdal

29 september 2021

Wandelen door het verleden Wandelroute aan de hand van archeologische vondsten

Het Renkums Beekdal is rijk aan natuur en een feest voor het oog. Er lopen prachtige wandelroutes doorheen. Er is er maar één zoals deze: een wandelroute aan de hand van archeologische vondsten.

Projectleiders bodem

14 september 2021

Projectleider bodem of bodemsanering Een dubbel interview

Een dubbel interview met twee projectleiders. Zomaar. Op een doordeweekse dag. Over hoe hun werk hetzelfde lijkt maar dat niet blijkt te zijn. En over waarom ze doen wat ze doen.

Samen: het magazine

1 september 2021

25 jaar Econsultancy Het magazine ter gelegenheid van 25 jaar Econsultancy

Als je 25 jaar wordt heb je veel te vertellen. Wanneer je hele bedrijf 25 jaar wordt kun je daar rustig een magazine aan wijden. De glossy die we hebben gemaakt ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum. Het blad is een ode aan onze medewerkers. Zij zijn het kloppend hart van ons bedrijf. Het is een bedankje aan onze relaties. Waar zouden we zijn zonder hen? Het magazine geeft een blik op waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Het was een feest om te maken, veel plezier met lezen!

Header Kerst (2)

29 september 2020

Ga mee op avontuur Ga op avontuur en wie weet welke schat jij vindt.

Tijdens een mooie wandeling kom je van alles tegen. Als je maar goed kijkt. Wij hebben een paar leuke wandelingen voor je. Om het nog wat spannender te maken hebben we er een geocache van gemaakt.