Vergunning Is Binnen

Gekwalificeerd drone-operator

We zijn in het bezit van de exploitatievergunning voor het vliegen met drones. Dit betekent dat we onze vluchten in de Specific klasse mogen uitvoeren.

Onderscheidend met drones

Drones, het is prachtig speelgoed. De informatie die het oplevert maakt het het interessant voor onze opdrachtgevers. Je kunt aardig wat doen in de Open categorie, maar echt onderscheidend zijn de dronevliegers die binnen Controlled Traffic Regions (CTR's)  en op andere bijzondere plaatsen kunnen vliegen. Daarvoor moet je in het bezit zijn van een exploitatievergunning voor de Specific categorie en wij hebben 'm!

In welke categorieën is het vliegen met drones ingedeeld?

Sinds 31 december 2020 hebben we te maken met Europese regelgeving voor drones. Dit is gebaseerd op risicobeheersing en ingedeeld in drie categorieën: Open, Specific en Certified. Hoe groter en zwaarder de drone, hoe groter de risico’s voor mensen op de grond en andere gebruikers van het luchtruim zijn. De Open categorie gaat uit van algemene risicoprofielen, in de Specific categorie krijg je te maken met maatwerk en de Certified categorie zijn alleen dronevluchten met een zeer hoog risico. 

Wat houdt de Specific categorie in?

Voor dronevluchten die niet passen binnen de grenzen van de Open categorie is er de Specific categorie. Bij deze vluchten moet je kunnen aantonen dat deze veilig uitgevoerd kunnen worden. Dat kunnen wij op basis van opleidingen, procedures, risicoanalyses en ons Operationeel Handboek dat is goedgekeurd door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). 

Wil je meer weten over de mogelijkheden met drones? Wij adviseren je graag!

Advies aanvragen

Wij zijn op de hoogte van wet- en regelgeving en bereiden elke vlucht tot in de puntjes voor zodat deze veilig wordt uitgevoerd.

Marcel Krijgsman Drone piloot

Visuele Inspectie met dronepiloot

Betrokken collega's

Marcel Krijgsman

Marcel Krijgsman Milieukundig begeleider - Gecertificeerd dronepiloot Gelderland

Ryan Beij

Ryan Beij Projectleider bodem - Projectleider drone Gelderland