Volumeberekening en hoogtemeting

Volumeberekening en hoogtemeting

Met onze drones voeren we volumeberekeningen en hoogtemetingen snel, efficiënt en veilig uit. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld de inhoud of hoogte van een depot, werkterrein of object berekenen.

Volumeberekening en hoogtemeting 

Volumeberekeningen en hoogtemetingen zijn een belangrijk onderdeel bij projecten waar sprake is van aanvoer of (tijdelijke) opslag van grondstoffen, zoals zand. Denk bijvoorbeeld aan natuurherstel, -verbetering of -behoud, maar ook aan de realisatie van een nieuwbouwwijk. Het berekenen van volumes en hoogtes volgens de traditionele aanpak is erg arbeidsintensief. Door de drones van Econsultancy in te zetten, kunnen deze berekeningen efficiënter uitgevoerd worden. Dat scheelt tijd én geld.

Hoe nauwkeurig is het?

Met behulp van ground control points kunnen we een nauwkeurigheid behalen van ongeveer 2 cm ten opzichte van NAP.

Hoe gaan wij te werk?

Met onze drone vliegen we over een locatie waarbij de drone uitgerust is met een speciale camera. Met deze camera kunnen foto’s genomen worden en tegelijkertijd lidar scans gedaan worden. We zorgen ervoor dat elk stuk reliëf van het gebied opgenomen wordt. Met onze software kunnen we de foto’s of de lidar scan omzetten naar een puntenwolk. Hiermee hebben we alle data voor het berekenen van volumes en hoogtes. We werken de gevraagde volumes en hoogtes samen met gegevens over de dataset uit in een rapport en leveren dit samen met het bestand op.

Geïnteresseerd in een volumeberekening of hoogtemeting?

Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Header Website Inmeten Groeve

Inmeten depot met drone Hoe wij met de drone een groeve hebben ingemeten in Limburg.

Drone, Volumeberekening en hoogtemeting