Waterbeheer

Waterbeheer

Waterbeheer wordt door de klimaatverandering een steeds belangrijker onderdeel van projectontwikkeling. Zeker nu je regenwater bij nieuwe projecten niet meer mag aansluiten op de riolering.

Waarom is waterbeheer belangrijk?

Klimaatverandering zorgt ervoor dat er steeds vaker zware regenbuien vallen. Met name in het stedelijk gebied, waar relatief veel verharding is, zorgt dit voor overlast. Bij zware regenbuien heeft het water geen ruimte om te kunnen infiltreren in de bodem. De riolering kan bij normale regenbuien het water van wegen en daken afvoeren. Bij zware buien met veel regen in korte tijd kan het rioolstelsel de neerslag niet meteen verwerken. Overstromingen zijn het gevolg.

Vasthouden, bergen en afvoeren

Goed waterbeheer voorkomt overlast en schade bij grote hoosbuien. Om het rioleringssysteem te ontlasten mag de afvoer van het regenwater bij nieuwe projectontwikkelingen niet meer aangesloten worden op de riolering. De afstroom moet op eigen terrein verwerkt worden. Bijvoorbeeld door infiltratie in de bodem of het tijdelijk bergen van water op eigen perceel.

 

Adviesbureau voor waterbeheer

Door onze ervaring zien wij kansen waar anderen deze niet direct zien. Onze adviseurs kunnen meedenken en adviseren vanaf het begin van een project. Wij zijn goed bekend in de jungle van lokale en overkoepelende wetgeving. Dit bespaart later in het proces tijd en zorgt voor een duidelijk plan.

Econsultancy adviseert bij:

  • infiltratievoorzieningen;
  • mogelijkheden tot afkoppeling hemelwaterafvoer bij nieuwe en bestaande locaties;
  • het opzetten van grondwatermonitoring.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen