Sportieve samenwerking

Sportieve samenwerking met voetbalclubs

Econsultancy realiseert de wensen van diverse voetbalclubs in Nederland.

Bijna elk dorp in Nederland heeft wel een voetbalclub. Voetbal en alles wat daarmee te maken heeft, is van groot belang voor veel Nederlanders. Elke club heeft een verlanglijstje. Een beter veld, een sportkantine, een tribune of de uitbreiding van hun trainingscomplex. Op de weg naar het realiseren van die wensen komen de clubs Econsultancy tegen.

Onderzoek voor voetbalclubs

De afgelopen jaren heeft Econsultancy al heel wat onderzoeken gedaan voor allerlei verschillende voetbalclubs. Van voetbalclubs uitkomend in de laagste amateurklassen tot voetbalclubs die actief zijn in de nationale top. Iedereen kan Econsultancy inschakelen als er een vraag naar onderzoek is.

Soorten onderzoek

Wanneer een voetbalclub zijn huidige locatie wil ontwikkelen door bijvoorbeeld het bouwen van een nieuwe sportkantine of wanneer clubs voornemens zijn het stadion uit te breiden, moet in de meeste gevallen een milieukundig bodemonderzoek en/of een archeologisch onderzoek uitgevoerd worden voor het verkrijgen van de vergunning. Het (her)ontwikkelen van sportparken kan ook gevolgen hebben voor de natuurlijke omgeving van voetbalvelden. Denk aan de houtopstand, die vaak rond een veld te vinden is. Een ecologisch onderzoek (inclusief een bomenonderzoek) is vaak een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag. 

Zonder verlichting kun je ’s avonds niet voetballen. Diezelfde verlichting zorgt voor een verstoring van dieren in de omgeving. De ecologen van Econsultancy brengen mogelijke gevolgen én oplossingen in kaart.

Onderzoek sportvelden in Nederland
Ook rugbyclubs zijn van de partij
Ook rugbyclubs zijn van de partij.

Overlast geluid en verlichting beperken

Ook moet je bij het aanleggen van een extra voetbalveld denken aan de mogelijke geluidoverlast die activiteiten met zich mee kunnen brengen. En niet alleen overdag. Doordat het veld verlicht wordt, worden voetbalactiviteiten in de avond mogelijk. Dit kan leiden tot geluidsoverlast voor de omwonenden. Met deze en nog veel meer andere onderzoeken helpt Econsultancy voetbalclubs in het vergunningstraject. Met als doel om tot realisatie te komen van de wensen én de omgeving leefbaar te houden.

Een positief maatschappelijk effect

Een voetbalclub is een prima voorbeeld van een opdrachtgever die positieve maatschappelijke effecten creëert en dat is dan ook de reden dat Econsultancy voetbalclubs graag begeleidt, adviseert en óók sponsort. Deze begeleiding en advisering levert een bijdrage aan voetbalclubs, die duurzaam en verantwoord gebruik willen maken van de leefomgeving. Zo werken we samen aan een mooier Nederland en tegelijkertijd helpen wij om positieve maatschappelijke effecten te realiseren.

Ook een sportieve samenwerking in gedachten?

Neem contact met ons op via 088 - 500 1 600 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Specialisten bij Econsultancy

Boudewijn Arndt

Boudewijn Arndt Projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen Brabant

Corné Slemmer

Corné Slemmer Projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen Gelderland

Leendert Lau

Leendert Lau Integraal projectleider Brabant

Marc de Loos

Marc de Loos Projectcoördinator ruimtelijke ontwikkelingen Limburg