Samen met overheden

Overheden

Klimaat, Omgevingswet, stikstof. Ook als overheid zoek je antwoorden.

Klimaatverandering, grootschalige verduurzamingsprojecten en de nieuwe Omgevingswet vragen veel van overheid, provincies en gemeenten. Econsultancy helpt beleidsmakers en bestuurders antwoorden en oplossingen te vinden die draagvlak creëren bij burgers en bedrijfsleven.

Advies op maat

Alleen oplossingen die passen binnen het beleid van jouw organisatie helpen je vooruit. Daarom geven wij pas advies wanneer we weten waar je staat en waar je naar toe wilt. Met onze kennis en ervaring geven wij advies op het gebied van:

 • Biodiversiteit
  Voor gemeenten is biodiversiteit bijvoorbeeld een belangrijk thema. Voor hen ontwikkelden we de biomorfologische kaart: een uniek instrument voor het stimuleren van biodiversiteit. Dankzij de visuele vormgeving krijgen zowel beleidsmakers als inwoners een goed beeld van de aanwezige soorten planten en dieren in hun directe leefomgeving.
 • Infrastructureel onderzoek
  Een infrastructureel onderzoek levert belangrijke informatie op voor het schrijven van een bestek. Verhardingslagen, onderliggende bodem, doorlatendheid van de bodem, het heeft allemaal invloed op de aanpak van een project.
 • Verkeerslawaai
  Op basis van metingen adviseren we gemeenten, provincies en waterschappen bij aanleg en reconstructie bij de daadwerkelijke uitvoering van de plannen.
 • Grondwatermonitoring
  Grondwaterstanden kunnen live gevolgd worden via ons klantportaal. Bij het afsluiten van een raamovereenkomst kun je de stand dagelijks volgen.

Op regie geven wij advies, denken we mee en stellen wij een raamcontract op.

Alle expertises beschikbaar

Om tot gestructureerde, duurzame oplossingen te komen is een ervaren, objectieve kennispartner nodig die meedenkt, gedegen onderzoek doet en de conclusies bundelt in een heldere rapportage, op basis waarvan projectrisico’s goed kunnen worden ingeschat. Met alle disciplines onder één dak staan wij klaar om je te ondersteunen bij uiteenlopende en complexe vraagstukken op het gebied van milieu en infrastructuur in Nederland.

 

Kennismaken of advies nodig?

Maak een afspraak via 088 - 500 1 600 
PSO keurmerk

Vraag direct een offerte aan

 

Onderstaand contactformulier invullen kan ook.

Meer weten? Onze specialisten helpen je graag.

Roel van den Berg

Roel van den Berg Projectleider water Noord-Brabant

Roel Bouten

Roel Bouten Senior projectleider omgeving Limburg

Edwin Witter

Edwin Witter Specialist ecologie Gelderland

Edwin Hartingsveld (2)

Edwin Hartingsveld Specialist bodem en infra Limburg

Bekijk hier enkele van onze projecten:

Biomorfologischekaart Ede

Biomorfologische kaart gemeente Ede Biodiversiteit in kaart gebracht.

Ecologie
Plaatsen van een peilbuis

Grondwatermeetnet Boxmeer Bij Econsultancy kunnen gemeenten en provincies de meetdata en grondwatergegevens van hun grondwatermeetnet via een online platform eenvoudig inzien.

Water
Snelfietsverbinding over de Maas

Onderzoeken snelfietsverbinding Cuijk-Nijmegen De nieuwe fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route via de brug in de A73.

Bodem, Ecologie