Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Afkoppelen regenpijp voorkomt overstromingen

Toegenomen wateroverlast

Door de toegenomen wateroverlast is het erg belangrijk dat burgers zelf regenwater opvangen. Dit is mogelijk wanneer burgers zelf hun regenpijp afkoppelen van de riolering. Tijdens hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben - moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool.

Oplossing

De oorzaak dat het riool overstroomt tijdens een hoosbui, ligt grotendeels aan het feit dat de regenpijpen nog zijn aangesloten op het riool. Daarom is het van belang dat burgers zelf de regenpijp afkoppelen. Burgers die bovendien hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat plusminus 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

Trend

Een stenen, onderhoudsvrije tuin is een modetrend welke door media in stand wordt gehouden. We zien het in huis- en tuin programma’s steeds weer terug. We zijn er ook aan gewend geraakt om onze omgeving totaal naar ons gemak in te richten. Particulieren bewust maken van de gevolgen en ervan overtuigen meer groen in hun tuin aan te brengen is wat ons te doen staat.


Inspanning

Dergelijke oplossingen vergen enige inspanningen van bewoners. Gemeenten nemen zelf ook allerlei maatregelen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Econsultancy onderzoekt en adviseert daarbij.

Wat zijn de mogelijkheden voor het duurzaam afvoeren van regenwater?

Roel van den Berg, projectleider Water legt uit: “Wij onderzoeken de mogelijkheden voor het duurzaam afvoeren van regenwater. Door gericht onderzoek kan snel inzicht worden verkregen in de mogelijkheden en onmogelijkheden, randvoorwaarden en beleidsuitgangspunten op het gebied van afkoppeling. We bekijken hoe er omgegaan kan worden met afstromend hemelwater of wateroverlast door de toenemende hoosbuien. Bij nieuwe plannen verzorgen wij onder andere het proces van de watertoets zowel op gemeentelijk niveau, als ook voor kleine plannen, zoals een eigen huis. Donderdag 21 november staan wij op de Vakbeurs Klimaat in Houten. Het is nog ver weg, maar nu het zo actueel is, is het zeker de moeite waard om deze datum in de agenda te zetten en ons te bezoeken op onze stand!”

Afkoppelen regenpijp voorkomt overstromingen - Toegenomen wateroverlast

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: