Smartphone Bel: 088 – 500 1 600

Bestemming gewijzigd

Een inventarisatie met Marcel Krijgsman

Econsultancy voert regelmatig bomeninventarisaties uit. Een bomeninventarisatie heeft als doel te bepalen welke bomen binnen de contouren van een plangebied aanwezig zijn.  Op dit moment zijn we bezig op landgoed Ehzerwold in Almen. Een domein met  hotelaccommodatie en conferentieruimte. Binnen het landgoed wil de eigenaar enkele vakantiewoningen realiseren. Een bestaand gebouw zal worden gesloopt. Voordat de definitieve positionering van de vakantiewoningen kan worden bepaald moet er een bomeninventarisatie uitgevoerd worden.

De bedoeling is om aanwezige bomen te behouden. Bij de inventarisatie zal de positie, soort, stamdiameter, schatting van de boomhoogte en de diameter van de kruin worden vastgelegd. Ook zal de vitaliteit worden beoordeeld. De vastgelegde data zullen sturend zijn bij het bepalen van de definitieve plek van de vakantiewoningen.

Marcel Krijgsman start met het inmeten van de bomen.

Marcel: “Het is een prima dag om buiten te zijn. Koud, maar goed. Soms heb je pech, maar de meeste dagen is het goed. Kom, we gaan beginnen.”

Uit de wagen haalt Marcel een apparaat. ”Dit is een Rover, een mobiel GPS systeem. Hiermee kunnen we snel en eenvoudig de exacte positie van in dit geval de bomen bepalen. De X en Y coördinaten die ik binnenhaal via de GPS voer ik gelijk in. Als alle gegevens verzameld zijn hoeven ze op kantoor alleen nog maar uitgelezen te worden. We kijken overigens alleen naar de bomen met een stam diameter groter dan 10cm."

Dat werkt makkelijk zo te zien.

“Jazeker. Dit systeem gebruiken we veel. Ook voor het inmeten en uitzetten van punten, lijnen en vlakken bij werken zoals infra en bodemonderzoek. Bovendien is het  lichtgewicht materiaal. Dus makkelijk mee te nemen."

Als jij hier klaar bent. Is het onderzoek op deze locatie dan afgerond?

"Nee zeker niet. We voeren dit onderzoek in fases uit. Ik ben nu met de eerste fase bezig. In de tweede fase worden de kenmerken van de ingemeten bomen vastgelegd. Daarbij moet je denken aan boomsoort, stamdiameter en vitaliteit van de bomen. Deze fase zal worden uitgevoerd door Jan Winkelhorst. Hij is projectleider van dit project.”

Wordt vervolgd dus!

Gekoppelde berichten:
Gekoppelde relaties:

Vestiging Limburg

Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen 0475 - 504961 Routeplanner

Vestiging Gelderland

Fabriekstraat 19c 7005 AP Doetinchem 0314 - 365150 Routeplanner

Vestiging Brabant

Heinz Moormannstraat 1b 5831 AS Boxmeer 0485 - 581818 Routeplanner

Vestiging Zuid Holland

Max Euwelaan 21-29 3062 MA Rotterdam 010 - 7640828 Routeplanner

Vestiging Overijssel

Wilhelm Röntgenstraat 7a 8013 NE Zwolle 038 - 7820540 Routeplanner

Offerte aanvragen

Econsultancy verleent tal van diensten en verricht veel onderzoek zelf. Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

Offerte Klik hier voor de offerte aanvraag Smartphone Bel: 088 – 500 1 600
Deel deze pagina: